En del av Evangeliska Frikyrkan

En del av EFK Mittnorrland

Anslagstavla


Från programblad November-December

Krönika 2016-11-06 13:25:00

För en del av oss är julen en tid då vi har bestämda traditioner, vi vill gärna hitta den där ultimata julklappen till brorsan eller syskonbarnet, för att inte tala om den perfekta julskinkan som ska värderas av hela släkten.

Ibland när jag ska köpa julklappar till mina syskonbarn har det hänt att jag hittar något som jag nog tror kommer gå hem. Jag minns att jag en gång var på en djurpark och där fick se ett utklädningskit med en svans och ett diadem med gosiga öron. Utstyrseln skulle föreställa en snöleopard och jag tänkte att det nog skulle funka eftersom en av mina brorsdöttrar var mycket förtjust i att leka djur. Min chansning stämde. Hon blev överlycklig över presenten och började genast klä ut sig och var snöleopard resten av den dagen med allt vad det innebär.

Strax efter att Jesus hade fötts i Betlehem kom stjärntydarna eller de vise männen från öster. De hade förstått något när de såg en helt ny stjärna tändas. För dem var det tecknet på att en ny kung hade fötts. Det där med kung hade de koll på. Med sig på färden i stjärnans spår tog de med sig tre gåvor; guld, rökelse och myrra. Snacka om perfekta och ultimata gåvor. Guldet var kungligt, det var en gåva man gav till en kung. Rökelsen användes i templet för att tillbe Gud, det var en gåva avsedd för Gud. Myrran var något som behövdes för att balsamera kroppen vid begravningen, den var avsedd för någon som skulle dö.

De där tre gåvorna talar om vem Jesus är. Jesus är kung - en annorlunda kung som kliver ner från sin tron och blir en av oss. Jesus är Gud - en Gud som blir människa, lika sårbar som vi alla var när vi föddes en gång. Jesus ska, som vi alla, dö en gång. Men hans död gör att vi alla får leva.

Det är Guds hälsning till oss även denna jul. Genom Jesus är han en av oss. Han har gått igenom livet och vet hur det är att vara liten och stor, stark och svag, modig och orolig. Han har dött, blivit begravd, men precis som ett frö som dör i jorden har han uppstått till liv igen, inte bara för sig själv, utan för oss alla.

Jag vill önska er en fin höst, ett fridfullt advent, en god jul och en bra start på det nya året!

Varma hälsningar Ida Hedström, pastor.

DatumRubrikKategori
6/11 -16Från programblad November-DecemberKrönika
6/11 -16GudstjänstEvenemang
28/8 -16GudstjänstEvenemang
28/8 -16Från programblad September-OktoberKrönika
28/5 -16GudstjänstEvenemang
28/5 -16GudstjänstEvenemang
28/5 -16GudstjänstEvenemang
28/5 -16Från programblad Juni-AugustiKrönika
2/4 -13Notis
3/1 -13ÅrsmöteEvenemang